Yeah, sorry I can't really comment on the accuracy, just what I read from the blog: ขั้นตอนที่ 4 การหมักเมื่อได้น้ำส้มจากแล้ว จะนำมาทำการหมัก โดยใส่ถังหรือโอ่ง ใส่จนเต็มแล้วปิดฝาภาชนะ การหมักจะใช้ระยะเวลาประมาณ 40-45 วัน เพื่อให้แอลกอฮอล์หมดไปก่อน จึงจะเปิดเพื่อจำหน่ายได้ หากมีการดื่มในช่วงไม่ถึงเวลา จะทำให้เกิดอาหารมึนเมาได้ และยังขัดต่อศาสนบัญญัติของศาสนาอิสลามได้ ในการหมักนั้นห้ามมีการเปิด-ปิด ฝาภาชนะบ่อยๆ เพราะจะทำให้น้ำส้มเสียหรือไม่มีความเปรี้ยวทันที
Step 4. When start to ferment the sap that has been collected, place in a barrel or clay pot, fill to the brim and close the lid of the container. The fermenting time in the container is 40-45 days, for letting the alcohol disappear. After that you can open for sale. If you drink before 40-45 days you can become drunk, so it is against Islam. When fermenting do not open or close the container often, as it will make the vinegar spoil or make the vinegar not 'sour' on time.
Excuse my poor translation...
Perhaps the quality of the containers is so poor, low pressure, just like trash can lids and clay earthen lids, that gas can still escape when pressure builds up. My best guess.